Vertrouwenspersoon

We vinden het belangrijk dat iedereen die betrokken is bij onze vereniging op een veilige manier kan deelnemen aan en genieten van het sporten.

Ongewenst gedrag zoals pesten, discrimineren en/of seksuele intimidatie moet bespreekbaar zijn. Je stapt dan naar de trainer en legt uit wat er gebeurt.

Vind je dat om verschillende redenen moeilijk, dan kun je bij de vertrouwenspersoon terecht. Met een vertrouwenspersoon kun je zaken bespreken zonder dat dit met anderen wordt gedeeld. De vertrouwenspersoon luistert naar je, denkt mee, adviseert en begeleidt in het zoeken naar de beste oplossing.

Alleen met jouw toestemming kan een vertrouwenspersoon informatie vragen bij of delen met een ander. De vertrouwenspersonen hebben een geheimhoudingsverklaring getekend en zijn in bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag. Bij onze vereniging kun je terecht bij de volgende vertrouwenspersonen:

 

Dieuwertje Maessen samenwonend met Luuk, moeder van Pip en Keet, oud-lid Jigoro Kano.
Angélique van den Hoogen getrouwd met Wim, moeder van Isa, Matthijs en Lennard. Lennard is lid van Jigoro Kano.
Wij vinden het belangrijk dat er gesport kan worden in een ongedwongen sfeer waarbij we op een positieve manier met elkaar omgaan. Wij zijn als vertrouwenspersonen bereikbaar via vp@judoclubsevenum.nl. Stuur een berichtje met je naam en hoe we contact met je kunnen opnemen. Geef ook kort aan waar het over gaat. Heb je een voorkeur om één bepaalde persoon te spreken, mag je dat gerust vermelden. Er zal z.s.m. contact met je worden opgenomen voor een gesprek.

Bereik je niet het gewenste resultaat na een gesprek met een vertrouwenspersoon van onze vereniging, dan kun je desgewenst contact opnemen met:

 

Centrum Veilige Sport

Vertrouwenscontactpersoon (VCP) van de Judobond Nederland

De VCP heeft wel een iets andere rol dan een vertrouwenspersoon. De taak van de VCP is vooral adviserend met betrekking tot de te volgen procedure. Een VCP kan je doorverwijzen en organiseert preventieactiviteiten.

 

Meer informatie?